Vatrena krilca

Dolazi vam društvo, želite im servirati nešto fino, ali mrzi vas da kuvate? Ovo jelo savršeno je za takve prilike. Ljuti umak pilećim krilcima daje izvrsnu aromu, lako ga je napraviti, a krilca se brzo peku. Ako je potrebno, vrlo brzo možete spremiti i veće količine ovog jela-grickalice.

Opširnije...

 

Ukusni zalogaji: Nachos

Sastojci:

•     2 kesice tortilja čipsa
•     150 g sira cheddar
•     150 g sira gaude
•     2-3 ljute zelene papričice
•     1 glavica ljubičastog luka

Opširnije...

 

Torta od pomorandže

Potrebno (za 12 osoba):

Biskvit:

10 komada jaja
10 kašika šećera
22 kašika mlevenih badema ili oraha

Opširnije...

 

Kako se pravi sushi?

Sushi je tradicionalna japanska hrana, no ona je trenutno popularna u  kulturama širom sveta. U poslednjih 20 godina, Amerikanci su jako naklonjeni ovoj vrsti hrane, a može se podjednako naći i u gradskim i prigradskim domaćinstvima. Dok ljudi uglavnom koriste reč "sushi" za sirovu ribu, pojam se zapravo odnosi na  kuvani pirinač. Ovaj sushi obično se poslužuje sa sirovom ribom, ali to nikako nije pravilo. Sushi može biti serviran s brojnim prelivima i nadevom, uključujući i morske plodove, povrće, wasabi paste i slično. Postoje mnogi nazivi za vrste sushi-ja, ovisno o načinu na koji je pripremljen.
Evo kako ga spremiti…

Opširnije...

 

Posni kolač sa belim vinom


Potrebno je:


- 300 g šećera
- 2,5 dl belog vina
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g seckanih oraha
- malo struganog muskatnog oraščića
- 1 kašičica sode bikarbone
- 250 grama oštrog brašna

Opširnije...

 
Još članaka...
eXTReMe Tracker