Vanessa Mae u Beogradu

Popularna violinistkinja Vanessa Mae stiže u Beograd 27. februara 2011. godine kada će nastupiti u Beogradskoj areni.
Ulaznice za njen koncert biće u prodaji od 12. januara, po cenama od 3100, 3500, 3900 i 4500 dinara.

Opširnije...

 

26. Beogradski Jazz Festival

28-31. oktobar 2010. - Želimo da vas iznova uverimo da je jazz i ozbiljan i zabavan, da oduševljava i zanosi, provocira, uzbuđuje telesno ali i intelektualno – jednom rečju da je jazz živ!

Publici ćemo predstaviti događaj sezone u Srbiji – koncert jednog od najvećih jazz kompozitora svih vremena, legendarnog saksofoniste Wayne Shortera sa njegovim zvezdanim kvartetom.

Opširnije...

 

Muzički festivali u Evropi avgusta 2010

Photo: priscillajp / Flickr
Predstavljamo najbolje muzičke festivale u Evropi koji se održavaju u mesecu avgustu:

Opširnije...

 

Novi talas na Belefu


Koncertom Evropskog Baroknog orkestra na Kolarcu od 20 časova i koncertom Discipline kičme, od 22 sata na Kalemegdanu u petak, 16. jula počeće muzički deo Beogradskog letnjeg festivala.

Ove godine BELEF, pod sloganom’’Na novom talasu’’, pokušаće  da predstavi Beograd kao kulturni centar regiona i grad koji i preko leta ima kvalitetnu kulturnu ponudu i tolerantnu, komunikativnu, urbanu suštinu, kaže direktor Belefa Vladan Cerović.

Početak  novog talasa u Srbiji vezuje se za 1980. godinu i izdanje kultne ploče “Paket aranžman”, koja je promovisala jednu novu, autentičnu estetiku i pogled na svet koji su Idoli , Šarlo akrobata i Električni orgazam uneli u našu kulturu. Novi talas je afirmisao nove ideje i činilo se da je  Beograd centar Evrope i centar sveta. Novi talas je iznedrio generaciju značajnih umetnika, autentičnih ličnosti, koji su Beogradu dali šarm i neodoljivost od koje se i danas živi, smatraju organizatori.

Belef je podržao i muzičar Vlada Divljan koji je rekao da će nastupiti na Belefu ako mu to dozvole obaveze.

- Lepo je da se promoviše kvalitet, ali i tužno što sličnih koncerata nema više - kaže Vlada Divljan.

Opširnije...

 
Još članaka...
eXTReMe Tracker