Kako izabrati savršen novogodišnji poklon?


Verujemo da ste nailazili na razne članke u časopisima, studije o tehnikama darivanja ili grupe poklona razvrstane na osnovu horoskopskog znaka. Postoje čitava psihološka istraživanja, finansijske i sociološke analize, kao i vodiči za kupovinu koji pored sve intenzivnijih prednovogodišnjih potraga za poklonima samo dodatno zbunjuju. Pratite sve savete, korak po korak, kupite savršen poklon, a onda se javi strah: Šta ako je poklon pogrešan? Šta ako se osobi kojoj poklanjate ne svidi?

Opširnije...

 

Da li izvesti dete napolje kada je hladno?


Bez obzira na to šta kažu ostali, u redu je izvesti bebu napolje kada je hladno, ali ne kada je ledeno i duva jak vetar. Deca ispod dve godine su podložnija hipotermiji i promrzlinama tako da morate biti obazrivi. Ako ste u nedoumici da li izaći ili ne, bolje je da ostanete unutra, pogotovo ako je dete mlađe od 6 meseci. Bebe nisu sposobne da regulišu temperaturu i vrlo lako mogu izgubiti toplotu.

Opširnije...

 

Uz zahtevne roditelje - nesretno dete


Nažalost, takvi roditelji ne mogu uskladiti svoje ciljeve s detetovim mogućnostima, opterećuju ga prevelikim očekivanjima i zahtevima i stalno teže spoljnom efektu: dobroj oceni, uspehu.
Zbog konflikta između roditeljskih maštanja o detetu i detetovih sposobnosti i talenata, dete postaje žrtvom roditeljskih očekivanja.

Opširnije...

 

Sreća se neguje i čuva...


Sreća, kao ni velika tuga, obično se ne može sakriti. Kao refleksija unutrašnjeg stanja, jasno se uočavaju u našem ponašanju.
Mada svi priželjkujemo mnogo više sreće, realno je da se i sreća i tuga smenjuju i da su neprekidno prisutni u našem životu...

Opširnije...

 
eXTReMe Tracker