Poludrago kamenje - Aleksandrit

Aleksandrit jača metafizičke sposobnosti, volju i lični magnetizam. To je kamen dobrog predznaka koji pomaže u centriranju i doživljavanju radosti.

Po svom sastavu on je varijacija minerala hrizoberila.

Opširnije...

 

Kako dekorisati novogodišnju trpezu?


Nema sumnje da ćete odabrali posebna jela koja će činiti prazničnu trpezu, ali ne zaboravite i na svečanu dekoraciju stola. Ukoliko želite da napravite poseban ugođaj te večeri, potrudite se da sto ukrasite na interesantan način. Izaberite izgled stola koji će pratiti način na koji ste ukrasili jelku ili ostatak stana, izaberite omiljene boje i dekorativne elemente i poigrajte se ukrašavanjem. Vaši najbliži će biti oduševljeni, što će sigurno doprineti duhu i toplini porodične atmosfere.

Opširnije...

 

Koncept okruženja i nebeske životinje


Škola oblika se bavi odnosom između zgrade (kuće) i okolnog krajolika. Idalan krajolik bi trebao imati oblik stolice: visoki naslon za leđa (sever), sigurni nasloni za ruke (istok i zapad) i otvoreno područje ispred stolice (jug).

Svaki od četiri glavna kompasna pravca naziva se prema nebeskim životinjama: zeleni zmaj, beli tigar, crna kornjača i crveni feniks, a krajolik na području pojedinog kompasnog pravca treba imati određeni oblik.     

Opširnije...

 

Male tajne prazničkog ukrašavanja


Predstavljamo vam nekoliko ideja kako sami da napravite novogodišnju dekoraciju koja ne iziskuje preteranu veštinu, a svakako će zaokupiti vas i vašu porodicu na nekoliko sati.
U drugom delu ovog članka možete pročitati i korisne savete kako da ukrasite jelku i duže je održite svežom.

Opširnije...

 
eXTReMe Tracker