Leona Paradoxa - od vinila do alternative

-"Oduvek sam bila fascinirana gramafonskim pločama, njihovom svrhom, funkcionisanjem, bojom, teksturom. A sada, preoblikovanjem ploča u formu nakita, izražavam svoju čežnju za 80-tim godinama i pokazujem svoje oduševljenje prema alternativnom modnom stilu."- počinje priču o sebi kontraverzna umetnica Leona Paradoxa.

-"Ovakva ideja mi daje mogućnost mešanja čula kao savršen ključ da obmotam trodimenzionalno ''platno'' sa kojeg slušam slike i čujem zvuke."

Materijali koje koristi su raznovrsni, od satena, rajfešlusa, lanaca do recikliranih -kože, pamuka, starih heklanih ručnih radova i naravno vinil, od kojeg su ploče napravljene.

Omiljene Leonine tehnike su kolaž, asamblaž, patiniranje, dekupaž, ''hand-distressed'', topljenje, origami itd.

-"Trenutno završavam studije Primenjene fotografije na VTŠSS u Novom Sadu. Fotografija je savršeno sredstvo objedinjavanja mog kreativnog i manuelnog rada."

Leona tvrdi da kreativci ne bi trebali sebe previše da objašnjavaju, već da prepuste drugima da pronadju deo sebe u njihovim delima.

-"Isto važi i za moj pseudonym, koji potiče od grčke reči Paradoxa(biti paradoksalan) i mog horoskopskog znaka Leo."

Za kraj, Leona  preporučuje svima da posete "Mali Sajam Lepih Stvari" u Novom Sadu, gde od nedavno učestvuje, zajedno sa mnogim kreativnim ljudima sa područja Balkana.

 

 

Savremena.me

(13. januar 2011.)




blog comments powered by Disqus


Pregledano: 94  puta.


 
Forum Savremena
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih
minuta:
Prijavi me za stalno:

Zaboravili ste lozinku?

Registruj nalog na Savremenoj!!!.

eXTReMe Tracker