Nekoliko pravila za jesenju šminku


Uz frizuru i odeću ostalo je još da novom godišnjem dobu prilagodimo i vašu šminku. Za razliku od leta kada je nivo potrebne šminke na minimumu, hladnije vreme zahteva drugačiji make up pristup. Hidratizirajuće kreme, svetliji puder i crvene usne samo su neka od pravila jesenje šminke. Ostala pročitajte u tekstu koji sledi…
Vetar, hladnoća, niske temperature… neki su od šokova koje preživljava vaša koža naviknuta na blagodeti leta.

Opširnije...

 

Kako se nosi "greige look"...?


..a da se pritom ne izgleda kao beskrvna i siva vampirica koju su tek izvadili iz kovčega?! Ovaj ultimativni beauty-trend za kojim su svi pomahnitali, kao stvoren je za sve vas željne decentne elegancije. No, pazite da specifična nijansa o kojoj se radi potpuno ne umrtvi vaš look. Zato, ako želite biti totalno IN, vodite računa kako nosite ovu kombinaciju pepeljasto-peščano-ljubičastih pigmenata.

Opširnije...

 

Gde grešimo u šminkanju?

Svaka žena želi da izgleda lepo, po mogućnosti, savršeno. U te svrhe koristi se šminka; nekad se, međutim, sa šminkom pretera, ili se ona upotrebi na pogrešan način, pa se postigne kontraefekat. Ipak, niste više tinejdžerka pa da pravite takve greške! Nema to veze - svaka žena, s vremena na vreme, napravi poneku grešku. Evo onih najčešćih i kako ih izbeći.

Opširnije...

 

Maskara: završni potez u šminkanju


Maskara  je najvažniji i završni korak u šminkanju. Zato posvetite najveću pažnju svojim trepavicama, bilo da ste se odlučili za diskretnu dnevnu ili večernju šminku.
Ako nemate vremena za šminkanje, na trepavice nanesite jedan ili dva sloja maskare, i to će biti dovoljno da vam pogled blesne i lice postane svežije.

Možda vam se čini da je maskaru lako koristiti, ali sigurno vam se već dešavalo da na kraju šminkanja „zabrljate” upravo maskarom. Evo nekoliko saveta:

Opširnije...

 

Make-up od minerala


Smrvljeni minerali važe za praoblik šminke, a sada su ponovo u trendu, kaže bečki stručnjak za kozmetiku Helga Fiala-Haslberger.
Mineralna šminka je na bazi hipoalergenskog pudera koji ne izaziva nikakve alergije, a mnogi minerali pritom na kožu deluju pozitivno. Natrijum i kalijum daju koži vlažnost i sprečavaju prevremeno sušenje. Zlato, cink i magnezijum opuštaju kožu, osvežavaju je i podmladjuju, a kalcijum podstiče funkcije kože.

Opširnije...

 
Još članaka...
eXTReMe Tracker