Vaspitajte svog psa! (2. deo)


Ma koliko nekima to surovo zvučalo, upotreba kaveza kod štenadi je veoma važan, gotovo nezamenljiv deo njihovog pravilnog odgoja.
Ovo je važno i zbog njihove bezbjdnosti dok su sami u kući odnosno bez nadzora, jer ne mogu progutati nejestive sitne predmete, pregristi elekrični kabl ili se upetljati u nešto, a još više kao najpouzdaniji način učenja da se fiziološke potrebe ne obavljaju svuda po kući već isključivo napolju.

Opširnije...

 

Kastracija pasa i mačaka - da ili ne?


Kastracija podrazumeva hirurško otklanjanje polnih organa. Stručnim rečnikom se kod ženki naziva ovariohisterektomija, a kod mužjaka orhidektomija. Tradicionalno, u većini evropskih zemalja ljubimci se kastriraju samo kada je to najnužnije, kao što je kod teških oboljenja reproduktivnih organa. Na severnoameričkom kontinentu - a ovo sve više postaje trend i u drugim zemljama - kastracija pasa i mačaka vrši se kao deo zdravstveno-preventivnih mera i smatra se nečim što savesni vlasnici treba da prihvate.

Opširnije...

 

Vaspitajte svog psa! (1. deo)

Kada nabavite štene, bilo od uzgajivača ili iz prodavnice za kućne ljubimce, odmah po dolasku kući postavlja se niz pitanja u vezi njihovog vaspitanja odnosno osnovnih principa treninga ili dresure. Jedna od prvih dilema je kako što pre naučiti štene da ne prlja u kući, već da svoje fiziološke potrebe obavlja napolju. Takođe je važno da ono ne žvaće cipele i ostale predmete koje nalazi i ne čini štetu na drugi način kao i da postane poslušno i ne grize ili ispoljava druge vidove agresivnosti.

Opširnije...

 

Čišćenje mačijih dlaka


Ako imate mačku tada sigurno znate da tamo gde je mačka ima i mačijih dlaka. Nikada se nećete u potpunosti moći rešiti mačijih dlaka, ali evo nekoliko saveta koje možete koristiti da smanjite količinu otpalih dlaka po vašem domu.

Opširnije...

 
eXTReMe Tracker