Saveti za čist i ujednačen ten

Sve žene žele da im koža izgleda poput baršuna i da bude ujednačene boje. Neke se služe make-up trikovima, dok druge ne koriste ništa.
 Ni jedan od ovih načina nije pravilan, pa smo pronašli za vas način kako da vaša koža zalista i da vam ten bude ujednačen.

1. KORAK - Tečni puder je najvažniji za postizanje ujednačene boje lica i glatkog izgleda kože. Novi tečni puderi su toliko lagani da skoro niko neće primetiti da ga imate na licu. Jedino što morate da obratite pažnju je da izaberete puder koji odgovara vašoj boji kože tako da ne odudara od ostatka. Prilikom odabira boje najbolje bi bilo da uzmete tester pudera koji mislite da vam najviše odgovara i stavite na delove lica koji su najviše neujednačeni. Ako nema razlike između namazanog i nenamazanog dela, onda je to puder koji vama odgovara. Prilikom nanošenja nanesite ga na čelo, obraze, jagodice, nos i bradu i zatim ga ravnomerno razmažite po celom licu da biste ujednačili boju.

2. KORAK - Ukoliko nanosite korektor da biste sakrili akne i podočnjake koristite ga što je manje moguće. Potrebne su vam dve vrste korektora, jedan u nijansi svetlijoj od pudera, a drugi da bude identične boje kao puder. Pomoću tanke make-up četkice nanesite korektor u uglove oka i razmazujte ga prema spoljašnjem delu oka.

3.  KORAK- Luminajzer je tajno oružje koje verovatno ne koristite, a trebali bi. Sadrži sedef i sjajne čestice koje koži daju prirodan sjaj i prozračnost. Izaberite boju koja je najbliža boji vaše prirodne boje kože. Dobro ga utrljajte u kožu (u malim količinama) da bi dobili što prirodniji izgled lica.

4.  KORAK - Za kraj koristite puder u kamenu ili prahu. On produžava trajanje make-up-a i upija višak masnoće tokom celog dana. Nanosite ga velikom kozmetičkom četkom, a ne aplikatorom ili sunđerom koja se nalazi u pakovanju. Prilikom nanošenja kozmetičkom četkom biće ravnomeran i dobićete prirodniji izgled. Izaberite boju koja odgovara boji vaše kože, a ukoliko ste u dilemi uvek koristite puder koji je za nijansu tamniji od boje vašeg prirodnog tena. Previše svetao puder delovaće kao kreč na licu.

Izvor: http://www.ljepota.ba/


blog comments powered by Disqus


Pregledano: 202  puta.


 
eXTReMe Tracker