Zimska nega lica


Istraživanja dermatologa su pokazala da oko 60% žena starijih od 18 godina ima suvu, dehidriranu kožu tokom zimskih meseci.
Evo nekoliko saveta za sve vas sa ovim problemom.


Piling lica
Iako je piling lica veoma važan za kožu jer skida izumrle ćelije, imajte u vidu da preterano korišćenje pilinga može znatno umanjiti odbrambeni mehanizam kože. Izbagavajte agresivan piling i ne radite ga češće od jednom nedeljeno.

Koža voli hidrataciju
Prilagodite vašu dnevnu negu zimskim vremenskim uslovim i osetićete razliku.
Predlažemo vam da koristite mleko za čišćenje lica umesto penastih i drugih tečnih varijanti, zato što mleko ne samo da čisti nego hrani i neguje kožu.
Većini je potrebna veća hidratacija tokom zime. Ukoliko se odlučite za upotrebu seruma, nanesite ga pre kreme jer on bolje prodire u dublje slojeve kože koje hidrira i neguje čineći kožu zategnutijom.
Zaštitu od sunca ne koristite samo leti i na plaži – UV zraci koji utiču na stanje kože i pojavu bora su oko nas 365 dana u godini. Zato, investirajte u kreme koje sadrže UV filtere.
nega lica

Pobedite suvi vazduh
Centralno grejanje isušuje vazduh ali i dehidrira vašu kožu. Izlazak iz pregrejane sobe napolje za vreme niskih spoljnih temperatura, predstavlja snažan šok za kožu i čini je više osetljivom.
Ne pregrejavajte prostorije u kojima boravite tokom zimskih meseci.Brinite o usnama
I usnama često treba dodatna nega tokom zime. Ukoliko su vam usne ispucale predlažemo da ih namažete medom pre spavanja, bićete iznenađeni rezultatom.
Koristite za negu usana proizvode koji sadrže nar i ši butter, oni dodatno hidriraju i čine vaše usne mekanim.

Naša preporuka za negu suve kože su proizvodi francuske kozmetičke kuće Kaeline u kategoriji prirodne kozmetike i španska profesionalna kozmetika Germaine de Cappucini.

Izvor: http://www.mojakozmetika.rs/


blog comments powered by Disqus


Pregledano: 43  puta.


 
eXTReMe Tracker