Kako izabrati savršen novogodišnji poklon?


Verujemo da ste nailazili na razne članke u časopisima, studije o tehnikama darivanja ili grupe poklona razvrstane na osnovu horoskopskog znaka. Postoje čitava psihološka istraživanja, finansijske i sociološke analize, kao i vodiči za kupovinu koji pored sve intenzivnijih prednovogodišnjih potraga za poklonima samo dodatno zbunjuju. Pratite sve savete, korak po korak, kupite savršen poklon, a onda se javi strah: Šta ako je poklon pogrešan? Šta ako se osobi kojoj poklanjate ne svidi?

Opustite se!!!

Prvo se zapitajte da li osoba koja piše savet poznaje osobu kojoj kupujete poklon? Ne poznaje. Saveti "iz novina" mogu pomoći u davanju ideja za poklone poslovnim saradnicima, daljim rođacima...

Razmislite koliko poznajete osobu kojoj poklanjate? Oslušnite, saznajte šta voli ta osoba, šta joj se u poslednje vreme dopalo, o čemu mašta, šta je čini srećnom. I nemojte trošiti vreme na raznorazne analize, studije, kojekakve tekstove... Poklon birajte srcem a kad poklanjate, poklanjajte sa ljubavlju, pažnjom, nežnošću. U suprotnom, nemojte ni poklanjati. Budite originalni i kreativni. Ne plašite se da ćete izabrati pogrešan poklon! NEĆETE! Za najdraže, najbliže pa i one malo dalje poklon ne može biti pogrešan. Jer ako ga izaberete sa dovoljno pažnje, nežnosti ili energije i predate zapakovanog u dovoljno ljubavi to je SAVRŠEN poklon.

U nekom od pomenutih tekstova pročitah rečenicu: "Najgori su promašeni pokloni, oni izazivaju nezadovoljstvo..." Razmislite... Pripremili ste savršen poklon za dragu osobu, a ona poklon smatra pogrešnim i pritom je nezadovoljna. Ovo je više nego dovoljan razlog da utonete u najdublju moguću depresiju! Ne zbog izbora poklona, već zbog osobe kojoj poklanjate. Uložili ste toliko vremena, pažnje i ljubavi, odabrali poklon, a onda se ispostavilo da osoba kojoj poklanjate smatra poklon totalnim promašajem. OK. Svakom se može desiti da ne pogodi baš, baš pravu stvar, ali trudio se. A to je i previše veliki razlog da se taj trud, ljubav i pažnja cene.

 
Izvor: http://pokloni.blog.rs/


blog comments powered by Disqus


Pregledano: 49  puta.


 
eXTReMe Tracker