Načini kako da uživate u jeseni


Zabavno leto koje smo proveli u pokretu, zabavama, odmaranjem na moru ili kod kuće i uživanjem u suncu, samo je odjednom zamenila dosadna jesen, svakodnevica i nerviranja, gužve na cesti, tramvaju, pošti, svugde... Vreme je da letnje uspomene zamenimo novim dogodovštinama, i uživamo u jeseni i njenim čarima.

Jednostavno ne možemo dozvoliti da se čak 33% naših čitateljki (koje su glasale u anketi o tome na što se bacaju nakon godišnjih odmora) depresivno ubija hranom pred televizorom i 'Šeherezadom'.  Evo šta bi trebale raditi:

Šoping

Iako nas je možda i leto malo finansijski iscrpilo, nema veze. Jesen je novi početak, a nove početke volimo jer volimo biti sveži. Tako se moramo baciti i u malu kupovinu, uzeti si par dana antistresne terapije hodanja po dućanima s prijateljicama. Iako ćete kući odneti tek nekoliko komada, briga vas, isprobajte šta god vam se svidi. Ionako znamo da kupimo tek polovicu od onoga što isprobamo, a statistike kazuju – volimo isprobavati.
Naravno, možete slediti jesenske trendove, biti prava retro dama, pokloniti si poneki komad odeće leopard uzorka, ili ostati verna minimalističkom stilu. Poklonite si i neki komad nakita – nešto vrednije ili bižuteriju, tek toliko da se razveselite – na vama je. Važno je, ipak, ne kupiti svaku glupost i kući otići s komadima koje ćete i nositi.Zadnje kafe na terasama

Budući da nismo jedni od onih koji će se usred zime praviti da je najtopliji dan proleća i cvokotati na štrafti, pa je sada vreme da uživamo u zadnjim zracima sunca. Nema većeg užitka do kafe posle šopinga. Prijateljicu pod ruku i uživajte na terasama kafića, ili uzmite kafu za poneti i pravac šetnja, odnosno najbliži park. Grad je živ, svašta se događa, uživajte družeći se s prijateljima, ili se nasmejte nekom simpatičnom modnom pokušaju.

Bacite se na uređivanje stana

Promene su super, promene volimo jer nam daju osećaj svežine i novoga. Volimo osetiti kako smo nešto promenili na bolje i uživati u tome. Tako volimo i preuređivati stan. Ne moramo se baš baciti na generalku, osim ako nije već planirana, jer rušenje zidova i menjanje pločica pre će nas izbaciti iz takta nego što će nam biti užitak, no male promene možemo načiniti u nekoliko sati, i novi izgled stana je tu. Posavetujte se s prijateljicom ili mamom, nabacite koji jesenski detalj, možete i prebojiti neki zid ili maknuti letne lanene prekrivače i zameniti ih toplijim jesenskim prekrivačima, poigrajte se bojama i to je to – utoplili ste dom jesenskim detaljima.Upišite se na neki kurs ili počnite vežbati

Radilo se o jezicima, uživate li u slikanju, ili volite kuvati – razmislite i o kursu. Jesen je vreme kada kreću upisi, pa je sada pravo vreme kada treba razmisliti o tome kako biste mogli nadograditi svoja znanja ili uživati u novoj aktivnosti, pa do sledećeg leta možda budete pravi ekspert u nekom novom području, ili super fit.
Nije možda toliko do toga da kod kuće sami ne znate, na primer, kuvati, ali osećaj da jednom nedeljno idete na neki kurs, gde vas čeka nekoliko finih novih lica, i promena okruženja, zaista ispunjava. Kao i nova znanja.

Razmislite o novogodišnjim poklonima

Ne, ovo nije službena najava Nove godine u medijima...  I ne, nije vreme da počnete manijakalno štedeti  i ne sugerišemo da za  poklone treba puno novca.
Baš nasuprot tome, umesto da se nedelju dana pre praznika opet nađete u jurnjavi, da jednostavno otrčite u dućan i svima kupite prvu sitnicu na koju ste naišli, jer niste mogli naći ono za što znate da bi se vašoj porodici i prijateljima svidelo, ovaj put podsećamo na vreme. Počnite po malo gledati što bi se kome svidelo, i što kome treba i - obavite šoping, ako treba, i u oktobru. Ili načinite poklone sami. Važno je pokazati da ste razmišljali, tada su pokloni najbolji. A vi ćete biti bez stresa nedelju dana pre praznika.

Izvor: http://neon.com.hr/


blog comments powered by Disqus


Pregledano: 22  puta.


 
eXTReMe Tracker