Tamara Milenković - Život u ogledalima

-"Moje ime je Tamara Milenković, rođena sam u Beogradu 30.3.1981 godine, gde sam završila III beogradsku gimnaziju.

2005.godine diplomirala sam na Fakultetu Primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za unutrašnju arhitekturu (ili kako to svi danas popularno zovu - enterijer). Bavim se dizajnom enterijera i scenografijom."

Pre nekih četiri godine, iz velike ljubavi prema dekoraciji unutrašnjih prostora, nastala je ideja za ogledala. Naime, ideja je nastala iz želje da se funkcionalni predmeti i rekvizite u našim domovima, koje svakidašnje koristimo, pretvore i u dekorativne elemente, koji će krasiti naš dom. Tako da ogledalo, koje u većini slučajeva ima samo funkcionalnu ulogu, dobija i svoju drugu dimenziju, a to je ukras na našem zidu, nešto poput slika, koje svi kačimo u našim domovima.

Tamarina ogledala su pravljena od različitih prirodnih i veštačkih materijala. Raznovrsnih su dimenzija , formi i bogata koloritom. Takođe raznovrsnih tehnika samog rada. Inspiraciju nalazi uglavnom u prirodi, odakle dolaze i nazivi ( svako ogledalo ima svoje ime).

Ogledala se izradjuju i po narudžbini.

-"Prošle godine ( u oktobru 2009.) sam imala samostalnu izlozbu unikatnih ogledala u galeriji "Helena" u Beogradu, koja je bila medijski propraćena, uz veoma pozitivne kritike." - kaže Tamara.

-"Trenutno sam u razradi nove ideje, ogledala od materijala za reciklažu. Pripremam radove za novu izložbu, sa kojima ću da konkurišem i za druge gradove u Evropi, osim Beograda."

Više o Tamarinom radu možete videti i na Facebook-u na profilu Unikatna ogledala (http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001866420101 )

Savremena.me

(03. decembar 2010.)
blog comments powered by Disqus


Pregledano: 176  puta.


 
Forum Savremena
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih
minuta:
Prijavi me za stalno:

Zaboravili ste lozinku?

Registruj nalog na Savremenoj!!!.

eXTReMe Tracker