Manuela Lovrenčić - "Sva lica žene"

Manuela Lovrenčić rođena je 06.07.1979. u Zagrebu. Diplomirala je modni dizajn, na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Međutim, još kao osnovnoškolka osetila je  neverovatnu ljubav prema modi, a svaki slobodan trenutak koristila je za crtanje odeće i modnih dodataka. Nije bilo dileme za izbor zvanja, te je upisala srednju školu za modni dizajn, a zatim i fakultet.

Na fakultetu , u suradnji sa svojim kolegicama, Manuela je počela organizovati modne revije na kojima je uglavnom radila korzete i eksperimentisala sa visokom modom. Redovno je pratila sve velike modne revije i ugledala se na svoje omiljene modne kreatore Coco Chanel, Alexandra McQuenna i Jean Paul Gaultiera.

U saradnji sa mladim umetnicima i organizatorima "STYLISH"-a koji se održavao četvrtkom u clubu Aquarious u Zagrebu napravila je veliku "FASHION PASHION SHOW" reviju, koja je bila popraćena i Glamour Caffeom, Siniše Svilana. U periodu od 2000. do 2010. učestvovala je na 24 modne revije - što samostalnih, što u saradnji sa ostalim dizajnerima.

-"Krajem 2009. u suradnji sa modnom dizajnericom Ivom Šimunović ušla sam u veliki projekat "MODA MLADIH Ivanić Grad" koja okuplja kreativne umjetnike sa područja modnog dizajna, filmske, grafičke i 3D umjetnosti, plesa, glazbe, slikarstva, fotografije i ostalih umjetničkih izražaja. Event je organiziran 06.03.2010. u Ivanić Gradu i okupio je kreativce iz cijele Hrvatske - Osijeka, Bola na Braču, Rijeke, Siska...", priča nam Manuela..

-"Programom smo željeli potaknuti mlade ljude koji svoj talenat skrivaju iza 4 zida svoje sobe da ga podijele sa publikom. Event je bio izuzetno dobro posjećen i sve detalje vezane uz njega i moda.mladih može se vidjeti na facebook stranici: Moda.mladih Ivanić Grad."

Manuela se u potpunosti  posvetila modnom dizajnu, modnoj i umetničkoj fotografiji, koja je njena druga ljubav. 05.03.2010. otvorila je svoju prvu smostalnu izložbu fotografija „S druge strane ogledala“ na kojoj je predstavila portrete žena i pejzažnu fotografiju.

Kroz fotografiju najviše izražava emocije i pretvara ih u ideje stvarajući tako portrete žena i devojaka kroz kolekciju fotografija „SVA LICA ŽENE“. Priča priče izrazima njihovih lica, ulazeći im u dušu i ističući lepotu njihova postojanja. Portretna fotografija daje veliku mogućnost prikazivanja emocija neke osobe, njihovu sreću, tugu, ljubav, nadu...

-"Izuzetno volim crno -bijelu fotografiju, te se kroz nju nastojim još više razviti. Smatram da je izuzetno važno da fotograf i model imaju dobru komunikaciju jer jedino na taj način se može dočarati nečija duša. Duša je ogledalo neke osobe i ona je nešto što fotografiju čini stvarnom."

Manuela često povezuje portretnu fotografiju sa odećom koju dizajnira, stvarajući na taj način konekciju između ta dva polja umetnosti. I dalje se namerava razvijati u tom pravcu i priprema materijal za drugu samostalnu izložbu fotografija koju će nazvati „POGLED U DUŠU“.

A do tada, uživajte u Manuelinim fotografijama, koje nam je ovom prilikom pokazala...

 

Savremena.me

(13. decembar 2010.)
blog comments powered by Disqus


Pregledano: 171  puta.


 
Forum Savremena
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih
minuta:
Prijavi me za stalno:

Zaboravili ste lozinku?

Registruj nalog na Savremenoj!!!.

eXTReMe Tracker