Unikatni nakit Ivane Vukenović

-"Zovem se Vukenović Ivana, imam 33 godine i zivim u Surčinu. Po zanimanju sam grafičar ali me ljubav prema kreativnom radu i stvaranju odvukla u drugom pravcu.

Izradom nakita sam počela da se bavim prvo iz radoznalosti a potom je to preraslo u veliku ljubav i opsesiju..."

Prekretnica je nastala pre dve godine, kada je Ivana slučajno, pretražujući sajtove na internetu, prvi put došla u kontakt sa polimerskom glinom.

Privučena lepotom predmeta od gline, slobodom koju dopušta u radu sa njom i mnoštvom postojećih tehnika, počelaje pomno da se informiše - od domaćih foruma koji se bave ručnim radom, preko blogova i sajtova stranih hobista i umetnika, tutorijala sa interneta, čitala je i isprobavala svaku tehniku koju je našla.

A ima ih mnogo...

-"Prvo su to bile stvarčice za sebe, pokloni za drage ljude, sitni ukrasi za kuću. Dugo mi je trebalo da se ohrabrim i stidljivo počnem i sa prodajom izrađenog nakita," - priča nam Ivana.

-"Pozitivne reakcije ljudi su me dodatno ohrabrile, polako su počele i da se ređaju izložbe i sajmovi ručnih radova... Beogradska "Moda za poneti", "Katapult" Galerije Pero, "Mali sajam rukotvorina" galerije Elektrika i moj omiljeni "Mali sajam lepih stvari" u Novom Sadu..."

-"Rad sa polimerskom glinom mi je otvorio mnogo novih vrata, doneo predivna poznanstva sa mnoštvom kreativnih ljudi, umetnika, hobista i nepovratno promenio moj život. Uživanje sa kojim radim svaki komad, zadovoljstvo kod svake zamisli koja je uspešno sprovedena do kraja i konacno - oduševljenje osobe kojoj je namenjen su sitnice koje duhovno obogaćuju moj život i ono zbog čega sebe mogu nazvati srećnom osobom."

Savremena.me

(08. decembar 2010.)
blog comments powered by Disqus


Pregledano: 240  puta.


 
Forum Savremena
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih
minuta:
Prijavi me za stalno:

Zaboravili ste lozinku?

Registruj nalog na Savremenoj!!!.

eXTReMe Tracker