Majina škrinjica nakita

-"Zovem se Maja Veseli Hudetz. Rođena sam 3.5.1973.godine u Zagrebu. Trenutno živim u Zadru gdje je i počelo moje stvaralaštvo 2003.godine."
-"Našla sam se u stranom gradu i tako je počelo moje stvaralaštvo, Jedna poznanica posudila mi je kalup za gips i tako je sve počelo….Počela sam sa gipsanim odljevima da bi me moja znatiželja odvela ka izradi nakita i kasnije salvetnoj tehnici. Već 7 godina  stvaram, kreiram, istražujem….što više radim to više ideja imam."

Maja za sebe kaže: -"Toliko sam radoznala da ne mogu stati….inspiraciju crpim gotovo iz svega - iz lijepih i ružnih trenutaka, smijeha, razočaranja, zrake sunca, osmjeha, lijepog prizora, listanja časopisa….kada sjednem stvarati ne mogu prestati, tako da ponekad do kasno u noć kreiram...stvaram i ne mogu prestati. Nikada ne skiciram, sjednem i krenem i obično odem na totalno drugu stranu od onoga što sam zamislila…Trenutno me drži filcanje, zimski je period idealno za tu tehniku. Želja mi je napraviti jedan totalno otkačeni šos, kapu- a do tada izrađivati ću prstene, naušnice, narukvice…"
Maja je završila  i kurs aranžiranja cveća, šivanja i keramike. O tom delu stvaralačkog rada ona priča: -"Keramika mi je velika strast, ali nadam se da će i to doći na red jednoga dana.  U mojim radovima najviše je zastupljen nakit: naušnice, narukvice, ogrlice, broševi, prstenje…svaka žena se voli kititi, to nam je ostalo  još iz prošlosti."
Član je Udruge kreativnog izražaja "Otvoreni prozor" iz Knina i Udruge za psiho-socijalnu pomoć kroz kreativni rad "Udruga ART klub" iz Zagreba i Kreativne udruge Suncokret iz Zagreba.
Učestvovala je na mnogim izložbama i prodajama.Tri izložbe Maja je imala postavljene u Gradskoj knjižnici u Zadru, jednu u knjižnici u Sisku, a redovni je član Sajma cvijeća u sv.Filip i Jakovu. Učestvovala je i na modnoj reviji Eleganza u Biogradu kao i na mnogim sajmovima u dalmatinskoj regiji.

Koje materijale Maja koristi?
-"Nakit izrađujem od svakakvih materijala: stakla, plastike, dragog kamenja, kamenčića, stakalca s plaže, polimerne gline, das mase, školjaka, aero mase, vunice, trakica, srebrne žice, žice raznih boja-bakrena omiljena."
-"Ovo mi je samo hobby, on mi pomaže održati normalnu glavu u današnjem ludom svijetu. Htjela bih da je i nešto više, ali ...možda jednoga dana. Nadam se da će vam se moje stvaralaštvo svidjeti i da će i vas potaknuti na stvaralaštvo….."

Postoji jedan forum gde se druže kreativke, pa ako se neko ovde prepozna neka  se pridruži – forum se zove Radionica snova.
Majine radove možete naći na Facebooku pod Majina škrinjica, a  web stranica je www.majinaskrinjica.webs.com.Savremena.me
(28. novembar 2010.)blog comments powered by Disqus


Pregledano: 124  puta.


 
Forum Savremena
Korisničko ime:
Lozinka:
Prijavi me za sledećih
minuta:
Prijavi me za stalno:

Zaboravili ste lozinku?

Registruj nalog na Savremenoj!!!.

eXTReMe Tracker