Prikrivanje nedostataka kože i tena

Ako niste uspeli da prateći naše savete uklonite podočnjake, flekice i sitne bubuljice sa lica, evo nekoliko saveta koji će vam sigurno pomoći da ih učinite nevidljivim.

Počinjete sa odgovarajućim korektorom. On mora biti za ton ili dva svetliji od prirodne boje tena. Nemojte preterivati u ovom pravcu, jer ako stavite presvetli korektor oko očiju, postići ćete suprotan efekat, skrenućete pažnju na iste one mane koje želite da sakrijete. Izaberite korektor koji ima žućkastu boju kao bazu, jer će on biti mnogo delotvorniji od presvetle, beličaste boje.

Za najpreciznije pokrivanje sitnih fleka na licu kao aplikator za korektor koristite čistu četkicu za nanošenje karmina. Utapkavanjem vrhom prsta postići ćete izjednačavajući efekat. Korektor nanesite tamo gde vam je najviše potreban, a zatim stavite ten (tečni puder) samo na delove lica koji već nisu prekriveni korektorom (ten preko korektora bi poništio njegov posvetljivački efekat, jer je za jedan ton tamniji od korektora). Preporučujemo vam tečni puder za dugo nošenje, jer koža dobija mat i mekan izgled koji traje ceo dan, bez osećaja da imate masku na licu. Dakle, nema osećaja da vam je koža sparušena i da su vam pore zapušene jer mikro-aerisana struktura dozvoljava koži da diše.

Za najbolje rezultate preduzmite sledeće korake po zadatom receptu:

  • Nanesite na lice prvo kremu po ličnom izboru, kojom ćete postići odgovarajuću vlažnost lica. Ako imate bore, nanesite neku od krema ili losiona protiv starenja kože, jer one, pored toga što vraćaju koži prirodnu vlažnost, sadrže i vitamine.
  • Zatim nanesite ten, tj. tečni puder, počevši od nosa ka sredini lica, i od vilične kosti ka mestu gde se lice graniči sa kosom. Koristite tampon veličine novčića za ravnomerno nanošenje, ili dva smotuljka vatice kojima ćete utapkavati šminku. Sačekajte dva-tri minuta posle nanošenja tena kako bi se on potpuno stopio sa kožom.
  • Nanesite puder u prahu. Nežno, pufnastom četkicom uklonite višak pudera kao završni potez na licu, koje je dostiglo istinsko savršenstvo.

Ekstra savet je da nanesete malo tečnog pudera i na usne i dobro ga utapkate, jer ćete na taj način obezbediti da ruž duže ostane na usnama.


Izvor: http://zivot.krstarica.com/
blog comments powered by Disqus


Pregledano: 70  puta.


 
eXTReMe Tracker