Buhtle


Potrebno je:

500 g  pšeničnog brašna

20 g kvasca

100 g maslaca

2 dcl  mleka

50 g šećera ili jedna kašika meda

2 jaja

pekmez

šećer u prahu

 

Priprema:

1.  Brašno istresemo u činiju i usred njega napravimo udubinu.

2.  U lončiću razmutimo zdrobljeni kvasac sa 2 kašike brašna, 1 kašikom šećera i ½ dcl mlakog mleka. Smesu ulijemo u brašno i pričekamo da kvasac naraste.

3.  Tada dodamo šećer ili med, jaja i so, te umešamo glatko testo. Smestimo ga na toplo da naraste.

4.  Naraslo testo izvaljamo pola prsta debelo i izrežemo ga na četvrtine velike od prilike 7x7 cm. U sredinu svake četvrtine stavimo po 1 kašiku pekmeza, zatim zadignemo uglove svake četvrtine i stisnemo ih skupa povrh pekmeza. Buhtle premažemo rastopljenim maslacem i stavimo ih u tepsiju tako da se ne dotiču. Tepsiju stavimo na toplo da još narastu, zatim ih ispečemo.

5.  Pečene buhtle ostavimo neko vreme u tepsiji da se ohlade, zatim ih izvadimo na dasku i posipamo šećerom u prahu.




blog comments powered by Disqus


Pregledano: 46  puta.


 
eXTReMe Tracker