Tarte Tatin - francuska poslastica

Malo Pariza i u Vašem domu. Ukusna i sočna pita od jabuka, sa dodatkom smeđeg šećera, od sad bi trebalo da Vam bude nezaobilazna nedeljna poslastica.

Sastojci za 4 osobe:
50 g  maslaca
1 pak. smrznutog lisnatog testa
1 kg  jabuka
300 g  smedjeg šećera

Maslacem premažite manju tepsiju ili vatrostalnu posudu.
Pospite brašno u tankom sloju na radnu površinu pa razvijte lisnato testo na veličinu tepsije.
Rasporedite smeđi šećer po tepsiji. Oljuštite jabuke. Pri kupovini birajte jabuke slične veličine.
Isecite jabuke na kriške. Gusto rasporedite narezane jabuke po tepsiji. Prekrijte jabuke testom, stavite u rernu zagrejanu na 200°C i pecite oko 15 minuta.

Dekoracija

Tartatan možete ukrasiti šlagom ili posuti cimetom.

Pregledano: 68  puta.


 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

eXTReMe Tracker