Jaffa kolač

Potrebno je:
Kora:
- 1 jaje
- 12 kašika ulja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
Fil:
- 100 gr šećera
- 3 kašike džema
- malo soka od pomorandže
- 1 smrznuta pomorandža
Preliv:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- kašičica putera
- kašika mleka
Priprema:
Ispecite dve kore, u manjem četvrtastom plehu. Kada ste ispekli kore, prvu stavite na poslužavnik. Drugu koru izmrvite i stavite u činiju. Šećer nalijte sa malo vode, da ogrezne, pa ga stavite na umerenu vatru da se ušpinuje. Izrendajte smrznutu pomorandžu, pa sjedinite drobljenu koru, špinovan šećer, sok od pomorandže i tri kašike džema. Sve dobro izmešajte, pa ravnomerno nanesite preko prve kore.
Čokoladu za kuvanje izlomite na sitne komade, dodajte joj puter i mleko, pa istopite na laganoj vatri. Prelijte kolač. Kada se Jafa kolač ohladi isecite ga na kocke i poslužite.