Štrudle - slasne, mirisne...


ŠTRUDLA S JABUKAMA


Potrebno je:

Pakovanje lisnatog testa, 600 g jabuka, kašičica cimeta, kašika smeđeg šećer, jaje, 50 g suvog grožđa, 70 g oraha, šećer u prahu....
Priprema:

Jabuke očistite i isecite na kocke, pa ih pomešajte s cimetom i šećerom. Dodajte suvo grožđe i seckane orahe. Lisnato testo rastanjite, sipajte fil, urolajte i premažite umućenim jajetom. Jufku blago nabockajte viljuškom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu.


ŠTRUDLA S KRUŠKAMA

Potrebno je:

9 tankih kora, 3 veće kruške, 3 kašičice smeđeg šećera, 1 vanilin šećer, sušene brusnice, blanširani bademi narezani na listiće, 2 kašičice Maraschina, 1 kašičica cimeta, pola šoljice mešavine otopljenog maslaca i mleka, maslac.

Priprema:

Kruške ogulite i narežite na tanke listiće. Dodajte im šećer, vanilin šećer, brusnice, bademe, cimet i Maraschino. Sve promešajte. Dve kore stavite jednu na drugu i namažite mešavinom maslaca i mleka. Stavite trećinu smese i opet prekrijte korom. I tu koru namažite mešavinom maslaca i mleka. Napravite rolat, i preostale kore filujte na isti način. Pleh namažite maslacem i stavite na njega štrudle. Na svaku štrudlu stavite nekoliko listića maslaca i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Po želji pospite šećerom u prahu.


ŠTRUDLA S VIŠNJAMA

Potrebno je:

500 g kora za pitu, malo ulja, 150 g mlevenih oraha, 1 kg očišćenih višanja, 200-300 g šećera, 3 kesice vanilin šećera, 3 kašike prezli, 3 žumanca, 1 dl pavlake, šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Složiti tri kore jednu povrh druge, a svaku poprskati uljem. Zatim po korama ravnomerno posuti mlevene orahe i višnje koje treba prethodno pomešati sa šećerom. Sve to posuti vanilin šećerom i prezlama, i uviti u savijaču. Tako napraviti tri štrudle, i peći oko 40 minuta na 170C. Svaku štrudlu premazati mešavinom pavlake i žumanaca i vratiti u rernu da se zapeče.

Izvor: http://zena.blic.rs/


blog comments powered by Disqus


Pregledano: 39  puta.


 
eXTReMe Tracker