Panna cotta od čokolade

Potrebno je:

250 gr. čokolade za kuvanje
250 ml. mleka
250 ml. slatke pavlake
5 žumanaca

200 gr. šećera u prahu
1 kašika gustina
1 kesica želatina
2 kašike vrele vode
   - za glazuru:
35 gr. bele čokolade
35 gr. tamne čokolade
kašika ulja

Priprema:

Zagrejati mleko i slatku pavlaku, preliti preko čokolade izlomljene na komadiće, izmešati da se čokolada istopi.
Žumanca, šećer i gustin mutiti mikserom većom brzinom dok žumanca ne posvetle i ne postanu kao krem. U umućena žumanca sipati mleko i cokoladu, lagano izmešati , staviti na tihu vatru i povremeno mešajući sačekati da prokuva, kuvati 2-3 minuta. Krem će postati dosta gust. Skloniti sa vatre, dodati želatin koji ste u medjuvremenu otopili sa vrelom vodom, izmešati i sipati u kalup prethodno obliven hladnom vodom.
Glazura – istopiti čokoladu sa kašikom ulja.

Pregledano: 94  puta.


 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

eXTReMe Tracker